Mission Impossible
Door: Joost
Blijf op de hoogte en volg Joost
19 April 2006 | Nederland, Amsterdam
Tijdens het paasweekend lag er een enorm vliegdekschip, de USS George Washington, van de Amerikaanse marine voor de kust van Sint Maarten. Niet minder dan 6000 mariniers kwamen even vakantie vieren op het eiland. In The Villas verbleven een stuk of 10 officiers, en eigenlijk heb ik ze alleen maar dronken gezien.. Gezag straalden ze in ieder geval niet echt uit. Maar ik heb ze gelukkig niet op Abu Graib praktijken kunnen betrappen. Eigenlijk waren ze best cool. Zo cool zelfs dat ze mij en mn buren uitnodigden voor een tour aan boord van dat enorme gevaarte. Zo'n kans krijg je niet elke dag, dus de volgende zaten we al redelijk vroeg met de officiers in de watertaxi op weg naar het schip. Ik was stomverbaasd dat iedereen zo makkelijk aan boord kon komen. Als je maar achter een hoge pief aan hobbelt, krijg je alles voor elkaar. Maar het was echt vrij impressive. De foto's zeggen denk ik wel genoeg. Toch wel een raar idee dat dit schip ook in Irak is ingezet. Ze zijn nu met een missie in de Caribbean bezig om Chavez (Venezuela) door middel van machtsvertoon te laten zien dat ze ondanks alle troepen in Irak en Afghanistan nog genoeg middelen over hebben om hem aan te pakken. Ik had daarover wel even met ze in discussie willen gaan, maar met al die gewapende mannetjes daar leek me dat toch niet zo verstandig ;-)
Vanmorgen ben ik naar de airport gegaan om mn ticket af te halen die ik gisteren had geboekt. Ik vlieg volgende week naar Tortola om vervolgens mijn lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: een bezoekje aan Jost Van Dyke. Voor de mensen die het nog niet weten, JVD is, behalve jullie correspondent op Sint Maarten, ook een mini-eiland dat onderdeel uit maakt van The British Virgin Islands. Als je me niet gelooft, check www.bvitourism.com. Je zult verbaasd zijn..
Straks ga ik even langs bij de vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden. Ik was uitgenodigd om eens te komen praten over een aantal actuele zaken die zich binnen de Nederlandse Antillen, en vooral Sint Maarten, afspelen. Dit vanwege mn scriptie. Ik heb eindelijk het licht gezien.
Ik ga me nu haasten, want anders kom ik te laat op mn afspraak. Ik spreek jullie allemaal snel weer. Bedankt voor jullie sms-jes en mails!!
New pics --> http://community.webshots.com/user/joosintmaarten
Frontstreet 211, SXM Philipsburg, Sint Maarten N.A. 00599 5226711 (www.hepa.an - 26711)
19 April 2006 - 17:47
Nadira:
Aaaajjj swa!!! En dat noemen ze stage lopen ;) ?!?!
Kisss! -
19 April 2006 - 17:57
Deborah:
hej joost! veel plezier op je naamgenoot eiland :D, op de rest zal ik maar niet teveel ingaan, straks denk je nog dat ik jaloers ben ;)! hahaha....
xxx, deb -
19 April 2006 - 18:37
Eveline:
Hee Joshi! Goed te horen dat het daar ook nog eens regent... begon me al zorgen te maken! ;)
Ik vind je foto's van de CVN 73 erg indrukwekkend. Ben zelf ook eens aan boord van zo'n machtsvertoon-machine geweest, dat was ergens in 1984.... toen ik nog een onbedorven kleuter was dus. Erg veel kan ik me er dus niet an herinneren! Dank voor de opfriscursus! ;) -
20 April 2006 - 07:57
Val:
Joost, heb beide websites weer bekeken! Echt ongelooflijk! Vooral jouw eiland, wat een paradijs!!!! Goed, ben benieuwd of ze gaan begrijpen dat je ze daar niet in de maling neemt! (met je naam bedoel ik...) Mail het even hoe dat gaat! Verder onwijs veel plezier! Geniet ervan!
Liefs Val -
20 April 2006 - 13:24
Peet:
Wauw, dat eiland ziet er echt helemaal geweldig uit! Nu word ik pas écht jaloers :s Echt een droomparadijsje!
En dan ook nog 6000 lekkere mariniers daar. Ik had t wel geweten, hahaha!
Dikke kus! -
20 April 2006 - 13:32
Peet:
Wauw, dat schip man. Dat is echt huge! Zoiets heb ik laatst nog op Discovery gezien en jij mocht het gewoon in het echt bewonderen. Echt cool! -
20 April 2006 - 16:04
Arlette:
Niet alleen uitgenodigd bij vertegenwoordiger van het het koningkrijk der etc. Maar ook nog in zo'n korte tijd zo populair worden dat er een eiland naar je vernoemd wordt!! WOW
X Arlette -
25 April 2006 - 18:20
Lida:
Ik ben het volkomen met Nadira eens: noemen ze dat stage lopen?!Je rolt echt van het een in het ander. En het lijkt alsof het allemaal komt aanwaaien:D ; contract, scriptie-items..Jongen wat wil je nog meer? Het lijkt echt op een wordt-vervolgd-avonturenverhaal! Ben ik wel weer onwijs nieuwsgierig naar de volgende aflevering. Meanwhile enjoy yourself, big hug and be carefull (Tjsa, een yell moeder eigen - maar toch!)Gia sou. -
01 Mei 2006 - 17:52
Oom Ton En Tante Nel,:
Wat een belevenis om die grote boot te mogen bekijken, dat beleef je niet elke dag,het zal inmiddels ook wel weer mooi weer geworden zijn,het is hier nog niet veel mooi weer geweest, het zou nu a.s. woensdag 20 graden worden.nog veel plezier op dat mooie eiland.tot volgende keer.